Home » , » Ce este Paulownia

Ce este Paulownia

Ce este Paulownia.Arborele foios Paulownia sau copacul printesei ,supranumit datorita rezistentei lui " aluminiul lemnului " paulownia este un arbore cu coroana larga, lujeri grosi cu frunze mari si flori liliachii si parfumate. Inflorescentele se formeaza din toamna si infloresc in lunile mai -iunie. Fructele sunt capsule de 3-4 cm brune, foarte decorative.
 Acest arbore exotic se remarca prin inflorirea sa abundenta de la inceputul primaverii dinaintea infrunzirii. Atunci se deschid mari corole liliachii asemanatoare cu forma gurii leului. Florile sant foarte atragatoare pentru albine, fiind mai prolific decat salcamul la productie de miere.

Arborii Paulownia sunt rezistenti la seceta, odata fixaţi radacinile lor intra adânc în pamânt, în cautarea apei, mai mult decât la suprafata. Aceasta permite o utilizare mai usoara în jurul arborelui si este favorabil aleilor învecinate sau dependintelor. Este benefica umbra lui pe timpul verii ,iar iarna este desfrunzit si lasa razele soarelui sa treaca Spre deosebire de alti arbori cu crestere rapida care au o durata de viata scurta, un arbore Paulownia sanatos poate rezista timp de 80 pâna la 100 de ani.
Paulownia este un arbore cu frunze cazatoare, având un ritm de crestere foarte ridicat în conditii favorabile si un ciclu de rotatie scurt.
Un produs Blogger.